USSD servis


Sistem Beogradski prevoz pruža raznovrsne servisne informacije o javnom gradskom prevozu u Beogradu. U svakom trenutku možete saznati:

  • Spisak svih linija sa brojem i nazivom linije
  • Aktuelan red vožnje za linije u dnevnom saobraćaju
  • Kodove svih stajališta za odabranu liniju na mapi
  • Tačne informacije o dolasku vozila na odgovarajuću stanicu korišćenjem USSD servisa, android ili iOS aplikacije
  • Cene svih kartica u tarifnom sistemu Beograda

USSD servis је usluga informisanja putnika o nailasku vozila javnog prevoza na stanicu i odnosi se na linije javnog gradskog prevoza u dnevnom saobraćaju.

Pozivom na *011*kod stanice# putnici mogu da saznaju koliko stanica su udaljena po dva vozila svih linija koja pristižu. Pored toga, na linijama 7, 17, 23, 29 i 95 moguće je dobiti i podatak o nailasku vozila u minutima. Kada vozila nema od okretnice do stanice na kojoj putnik čeka, automatski se uzimaju podaci iz suprotnog smera, i tada u poruci može pisati da je vozilo udaljeno veći broj stanica. *011* je pozivni znak, dok broj pre tarabe (#) označava jedinstveni kod stanice koji je na informativnoj tabli na stanici istaknut žutom bojom.

Servis je prilagođen i potrebama putnika sa invaliditetom, tako da se u USSD odgovoru pored udaljenosti određenog vozila od stanice, znakom * obeležava vozilo koje ima rampu za pristup invalidskih kolica.

Cena SMS servisa iznosi 2,30 dinara bez PDV (2,76 dinara sa PDV) po upitu za sve tri mreže mobilnih operatera. Upit za obaveštenje o udaljenosti vozila se ne naplaćuje ukoliko su informacije u sistemu nedostupne ili ako putnik greškom unese nepostojeći kod stanice.


IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI

Podaci koje pruža servis za procenu nailaska vozila na stanicu, odnosno udaljenosti vozila od iste, predstavljaju indikativne informacije zasnovane na poslednjem dobijenom statusu vozila u okviru Integrisanog tarifnog sistema javnog prevoza u Beogradu i odgovarajućoj opremi. Pored toga što su preduzete sveobuhvatne mere u cilju dobijanja što preciznijih podataka, odstupanja od stvarne situacije na terenu su moguća usled tehnološko-operativnih ograničenja celokupnog sistema za informisanje putnika. Stoga pružalac usluge ne snosi odgovornost za eventualne posledice koje bi korisnik mogao pretrpeti zbog informacija dobijenih putem ovog servisa.